april
Back Home Next

 

Home
Up

Dag 12  - 1 april 2002

2e paasdag. Een lekkere rustige dag. Papa en mama gaan in de middag lekker naar het strand. Het zeewater is goed voor mama zegt de dokter. En ik blijf thuis om op oma te passen. Of was het nu andersom.

Dag 13  - 2 april 2002

Het gewone leventje gaat voor mijn papa en mama weer een beetje beginnen. Ondanks mijn pogingen hen uit de slaap te houden gaat papa vanochtend weer naar zijn werk.  Carmen is vandaag voor het laatst dus iedereen moest vandaag nog eenmaal vroeg op. Mama en oma doen rustig aan. Het slaapgebrek valt mama een beetje zwaar. Papa gaat aan het einde van de dag nog boodschappen voor mij doen. De luiers beginnen namelijk op te raken. Je kan wel merken dat hij moet wennen want hij komt met luiers thuis die drie maten te groot zijn. Dus die moeten morgen weer terug. Hij heeft ook een cadeautje meegebracht: een treintje met de letters van mijn naam.

Dag 14  - 3 april 2002

Vandaag krijg ik mijn nette pak aan. Want we gaan met z'n allen naar het werk van papa. Zo kan ik eindelijk zien waar papa de centjes verdient. Daar zijn ook allemaal mensen die allemaal heel nieuwsgierig zijn naar mij. Ze komen allemaal kijken en wij delen beschuit met blauwe muisjes uit. Papa is heel trots met mij aan het showen. Ook nog even achter het bureau van papa gezeten maar dat vind ik nog maar niets. Ik houd het voorlopig nog maar bij mijn wiegje met af en toe een uitstapje naar de box.

Dag 15  - 4 april 2002

Vandaag is mijn papa vrij en is iedereen dus lekker thuis. Wel gaan papa en oma allebei even naar de kapper. Ze zijn thuisgekomen met een lekker kort kapsel. Dat is wel lekker hier in Curaçao. Mama kon nog niet want zij moest bij mij blijven. Vanmiddag gaan we naar de dokter die mij weer helemaal nakijkt. Alles is goed volgens de dokter en dat ik wat langzaam eet is omdat ik gewoon een beetje eigenwijs ben. Nou zeg! Hoe durven ze dat nu te zeggen.

Dag 16  - 5 april 2002

Vandaag weer een gewone dag. Niet echt veel bijzonders te melden. papa ging gewoon naar zijn werk. Na vandaag is het weekend. Dat heb ik nu al eerder meegemaakt en dat bevalt mij wel. Iedereen is dan lekker de hele dag thuis voor mij.

Dag 17  - 6 april 2002

Vandaag gaat mama naar de kapper en blijft oma thuis op mij passen. Mama moet daar altijd wat langer blijven omdat haar haren geverfd worden. Dan kan papa nog even naar zijn werk omdat daar verbouwd wordt. Vanmiddag komt er bezoek voor mij. De baas van papa is over vanuit Nederland en die wil mij ook wel bewonderen. Zal ik mij een beetje gaan gedragen?  Ik zal nog wel even bedenken of ik daar wel zin in heb. Uiteindelijk komt de baas niet. Die komt later nogt een keer. Wel komt een collega met z'n vrouw en kinderen en die nemen natuurlijk weer een kadootje voor mij mee. Nou dat vind ik altijd wel leuk.

Dag 18  - 7 april 2002

Zondag. Dus papa is nog steeds vrij. Nadat in het huis een paar klusjes zijn gedaan zijn papa en mama met z'n twee naar de beach gegaan. Ze hebben mij beloofd dat ik over een tijdje met ze mee mag. Lekker op het strand bij zee onder een palm. Nou dat zie ik dan wel zitten. 's Avonds voor het slapen gaan hebben ze voor het eerst mijn haar gewassen. Ik vond dat wel lekker en ik heb niet gehuild. Ik ben toch zeker geen klein kind....

Dag 19  - 8 april 2002

Het weekend is voorbij en papa moet weer werken. 's Nachts heb ik mijn uiterste best gedaan om de voedingstijden zo lang mogelijk te laten duren. En dat is prima gelukt. Papa was aardig moe maar is toch gewoon gaan werken. Kijk dat is nu een vent.

Dag 20  - 9 april 2002

Een leuke dag. Het begint heel gewoon maar als de post komt zitten daar wel twee pakjes bij. Eentje is van een vriend van papa die een mooi broekpak heeft opgestuurd. Het duurt nog even voor ik het aankan, maar ik heb al vast wat om naar uit te kijken. Het tweede pakje was een boekje wat ik van opa heb gekregen. Het is een verhalenboekje met mooie plaatsjes en zowaar het gaat over Mirko en zijn ouders. Over mij dus. Ik moet nog even wachten maar dan gaan papa en mama het aan mij voorlezen. Stiekem hebben ze het beiden zelf al uit. 's Avonds na werktijd komt de baas van papa toch echt langs. Natuurlijk weer een kadootje bij zich. Mijn dag kan niet meer stuk. Heel vermoeiend dus ik ga maar eens goed slapen.

Dag 21  - 10 april 2002

Al weer kadootjes gekregen. Oma Dineke en tante Annet hebben allebei een pakje opgestuurd en dat is vandaag binnengekomen. Er zit van alles in: kleding, knuffels en iets voor aan de muur in mijn kamertje. Heel bijzonder was het T-shirt van Nijntje dat door mijn nichtje Kimberley zelf was geschilderd. Als je op de fotopagina's kijkt zie je hoe trots ik daarop ben.

Dag 22  - 11 april 2002

De eerste grote uitstap met de kinderwagen. Mama en oma gaan met mij wandelen naar een boekhandel in de buurt waar ook een koffiebar in zit. Ik vond het heerlijk zo wandelen en eenmaal daar had ik een hele hoop aandacht. Iedereen wilde mij bekijken.

Dag 23  - 12 april 2002

Het is weer tijd voor controle bij de kinderdokter. Hij kijkt mij weer na en meet en weegt mij. En wat blijkt? Ik ben in één week wel 240 gram aangekomen en 2 cm groter geworden. Papa en mama staan met open mond te kijken en zijn heel trots op mij. Ook heeft de dokter gezegd dat ik meer mag gaan drinken. Dan mag ik ook een keertje meer doorslapen want ik ga van 7 naar 6 voedingen per dag. 

Dag 24  - 13 april 2002

De dokter heeft gezegd dat ik nog een prikje moet doen. Dus papa en mama hebben mij meegenomen naar een laboratorium. De zuster leek heel aardig maar toen ging zij mij in mijn handje prikken. Ik heb mij niet laten kennen en alleen een beetje gehuild toen de naald erin ging. Verder ben ik heel stil geweest. Ach, je bent en vent of je bent het niet.

Dag 25  - 14 april 2002

Het is nog steeds weekend. Voor laatste keer kunnen papa en mama samen naar het strand. Ik heb ondertussen Oma Suus beziggehouden, door lekker te jammeren. Ze heeft van alles met mij geprobeerd en zelfs met mij in de kinderwagen door het huis gereden. Ach anders verveelt ze zich zo. Heeft ze ook eens een verzetje. Natuurlijk als iedereen weer thuis is gedraag ik mij weer voorbeeldig. Verder nog even met verf gekliederd. Ze wilde een voetafdruk van mij hebben. Nou, dat kan geregeld worden. Het resultaat mag er wezen en deze komen binnenkort op deze homepage. Natuurlijk wel daarna in bad want ik hou niet van vieze voeten. 's Avonds nog even een buurvrouw op bezoek gehad. Die had mij net gemist vlak na mijn geboorte. Leuk uit Nederland nog een presentje meegenomen. Dat is altijd leuk.

Dag 26  - 15 april 2002

Drinken gaat steeds zeer goed. Ik drink al 90cc en soms heb ik daarna nog dorst. Toch doen ze maar een beetje rustig aan met mij. Als ik zo blijf doorgaan krijg ik binnenkort weer meer. Ik kan niet wachten. In de middag hebben mama en Oma Suus al mijn kado's uitgestald op de grond met mij in het midden op het aankleedkussen. Zo zijn er een aantal leuke foto's gemaakt. Het resultaat kan je zien op de foto pagina's.

Dag 27  - 16 april 2002

Papa heeft vannacht heel slecht geslapen. En dat kwam niet eens door mij. Dus vanochtend met wallen onder de ogen naar zijn werk. De plicht roept. Oma wil in de middag nog nakijken of ik misschien iets in mijn luier had gedaan. Nou dat heeft ze geweten. Voor ze het wist zat ze met haar vingers in de stront. Geintje, leuk toch?  Verder heeft mama nog met de schaar gespeeld. Daarbij was ik plots een haarlok kwijt. En deze heeft ze gauw in een speciaal potje weggestopt. Voor later zegt ze.

Dag 28  - 17 april 2002

Het slapen ging vanacht ook beter. Inmiddels groei ik als kool. Mijn eerste pakje in maat 50 begint al te knellen. Dus ze moesten een beetje aansjorren om de boel dicht te krijgen. Dus nog even en dan kan die in de mottenballen. Papa heb ik vandaag niet veel gezien want die moest overwerken. Mama en oma zijn lief voor mij geweest en hebben dus de hele dag voor mij gezorgd.

Dag 29  - 18 april 2002

Omdat het drinken zo goed gaat wordt mijn voeding opgevoerd. Vandaag mag ik wel 100 cc per voeding drinken en deze gaan allemaal op. Verder heerlijk gewandeld in mijn rode ferrari (lees: de kinderwagen die ik van opa Hans heb gekregen) naar de lokale boekhandel. Natuurlijk kreeg ik hier weer volop aandacht.  

Dag 30  - 19 april 2002

Nogmaals lekker wandelen. Dat kan alleen vroeg in de ochtend en laat in de middag anders is het te warm. Maar met een heerlijk windje vind ik het fantastisch. In de nacht ben ik flink gaan spoken. Ik begon heel hard te huilen en papa en mama wisten niet wat er aan de hand was. Ze waren een beetje dom. Natuurlijk had ik gewoon honger dus na 30 cc extra ben ik weer als een blok in slaap gevallen. Papa en mama begrepen er niets meer van; ik had al mijn voedingen op en nog had ik honger. Dus binnenkort zal er weer worden opgevoerd.

Dag 31  - 20 april 2002

Omdat oma morgen weggaat hebben papa en mama en kadootje voor haar gekocht om haar te bedanken voor de goede zorgen de afgelopen weken. Deze kreeg ze vanochtend bij de koffie. Het is een foto van mij in een lijstje. Oma is hier heel erg blij mee. Zo ben ik toch nog een beetje bij haar als ze weer in Nederland is. Binnenkort moet ik worden bijgeschreven in het paspoort van papa en mama. Daar is tegenwoordig een foto voor nodig dus op naar de fotograaf. Nou, dat was zo gepiept. Ik ben gewoon een natuurtalent, want binnen enkele minuten stond ik al op de foto. Mooi in mijn zondagse pakje en met mijn kuifje. Er zijn wat extra foto's afgedrukt en die vond oma zo mooi dat ze er eentje heeft meegenomen.

Dag 32  - 21 april 2002

Heel jammer maar het zit er weer op. Oma Suus gaat vandaag weer terug naar Nederland. Vanmiddag hebben we haar met z'n allen naar het vliegveld gebracht. Dat was best een beetje verdrietig. Maar niet getreurd want als we binnenkort naar Nederland gaan zien we haar weer en ook alle andere mensen waar papa en mama over verteld hebben. Vandaag wel voor de eerste keer 110 cc in mijn fles.  Ik had namelijk nog honger na de voedingen dus mama en papa gaan het nu al proberen. Maar na het vertrek van oma ben ik toch een beetje verdrietig ik drink toch iets minder. Volgende keer beter.

Dag 33  - 22 april 2002

Een drukke dag. Om te kunnen reizen naar het buitenland heb je een paspoort nodig. Dus vandaag zijn we met z'n allen naar Kranchi ("bevolkingsregister") geweest om mij bijn te laten schrijven in de paspoorten van papa en mama. Daar komt dan ook een foto van mij bij. Dat is nieuw tegenwoordig. Wel lang wachten daar hoor. Als we terug zijn gaat papa de katjes ophalen uit het pension. Cleo en Aphro heten ze en ze zijn donkerbruin gevlekt. Ze mogen niet bij mij in de buurt komen anders worden papa en mama boos. Tenslotte zijn we nog bij de dokter geweest die mama heeft geholpen mij uit haar buik te halen. Ik kon mij hem niet meer goed herinneren maar hij leek mij wel aardig. Het was de laatste keer dat mama bij hem was dus we hebben hem een kadootje gegeven. Dat vond hij heel leuk.

Dag 34  - 23 april 2002

Vandaag ben ik een beetje van slag. Ik drink wat minder dan normaal. Dat komt waarschijnlijk van de drukke dag gisteren. Om zeker te weten dat alles goed met mij gaat heeft papa nog met de kinderdokter gebeld. Voor de zekerheid, vraagt hij of ik morgen even langs kom.

Dag 35  - 24 april 2002

Zo als gisteren gezegd vandaag dus even langs bij de kinderdokter. Deze heeft mij heel goed nagekeken en gewogen en gemeten. Ik ben nu al 57 cm en 4010 gram. Papa heeft in de ochtend nog gewerkt maar is 's middags vrij. Dus we hebben alle tijd. Mama heeft vanochtend al opgeruimd. Alle spullen van oma en ook alle kado's die ik heb gekregen zijn in de kast opgeborgen. Papa haalt 's middags ook nog de slingers weg. Dat vind ik wel een beetje jammer. Maar ja, ze kunnen ook niet eeuwig blijven hangen. In de avond nog een keer op pad. Naar het consultatieburo. Deze afspraak stond al lang dus is die toch maar doorgegaan ondanks mijn bezoekje aan de kinderdokter eerder vandaag. Daar weer ik weer gematen en gewogen en hebben papa en mama met een mevrouw gesproken. Ik mocht er gezellig bij zitten.

Dag 36  - 25 april 2002

Niet veel gebeurd vandaag. Eten, slapen en af en toe een beetje huilen. Papa had beloofd vanmiddag vrij te nemen. Maar op het laatste moment ging dat niet door. Verder valt er over vandaag niet veel meer te vertellen. Dus morgen weer een dag.

Dag 37  - 26 april 2002

Papa en mama hebben iets in mijn ogen zien zitten dus gaan ze toch maar even met mij naar de huisarts. Kan die ook gelijk met mij kennis maken. Nou dat was iets meer dan even naar de dokter. We hebben bijna een uur in de wachtkamer gezeten. Intussen heb ik nog een luier volgescheten en ben ik midden in de wachtkamer verschoond. Uiteindelijk neemt de dokter alle tijd voor mij maar papa begint een beetje zenuwachtig te worden. Hij heeft een afspraak op kantoor en mag dus eigenlijk niet te laat komen. Snel heeft hij nog naar kantoor gebeld of ze nog eventjes wilde wachten.

NB: alles was goed met mijn oogje.

Dag 38  - 27 april 2002

In de ochtend is papa al vroeg op. Omdat ze op papa's werk tussen kamers hebben verhuist moet hij vanochtend nog naar kantoor om een paar dingetjes af te maken met computers en zo. Hij was de eerste die er was dus moest hij het alarm afzetten. Dat ging dus mooi fout want het alarm begon heel hard te loeien. Ik dacht dat mijn papa toch iets technischer was. Uiteindelijk is het allemaal weer goedgekomen, heeft papa zijn werk kunnen doen en is hij weer snel thuis. Na de boodschappen gaan we met z'n drieën naar de Patio (=naam terras in winkelcentrum) om iets te drinken. Daar waren een hoop bewonderaars van mij. Verder begin ik vandaag heel goed te drinken. Iedere keer kreeg ik 110 cc en die drink ik allemaal op. Na sommige voedingen heb ik zelfs nog honger. Dus vanaf morgen gaan we naar de 125 cc (120 cc staat niet op de schaalverdeling van de fles). Tegen het eind van de middag komt er nog een collega van papa langs die net uit Amsterdam hier in Curaçao is aangekomen. Natuurlijk krijg ik weer een pakje; hoe kan het ook anders. Iedereen heeft gezellig zitten kletsen en ik mocht er ook gezellig bij zitten (of liggen).  

Dag 39  - 28 april 2002

We hebben een goede nachtrust gehad. Zelfs na de voeding van 6:00 uur die er binnen no-time in zat, is iedereen weer gaan slapen en kwamen we er rond half tien uit. Vandaag moet er weer wat schoongemaakt worden en dat is altijd een hoop werk in de warmte. Vlak voor mijn voeding van 13:00 uur valt in één keer de stroom uit. Kreeg ik me het even warm. Gelukkig ging die na een tijdje weer aan dus kon ik heerlijk bijkomen.

Dag 40  - 29 april 2002

Direct na het weekend hoeft papa maar één dagje te werken in verband met Koninginnedag en dag van de arbeid. Tussendoor zijn we nog wel even naar het ziekenhuis geweest voor een echo van mijn schedel. Omdat ik vorige week niet zo goed dronk wilde de kinderdokter toch voor de zekerheid  deze echo laten maken. Ik vond het allemaal heel interessant en voor ik het wist was het al weer voorbij. Alles bleek allemaal goed te zijn. Vanavond hebben papa en ik het rijk alleen want mama gaat naar een concert van VOLUMIA. Het allerlaatste concert dat ze geven. Ze zijn in Nederland vast heel jaloers.

Dag 41  - 30 april 2002

Vandaag is het Koninginnedag, want Beatrix is ook hier Koningin. In de middag gaan we met z'n allen naar Punda (de binnenstad). Dit is alleen zo druk en zo warm dat we gauw weer weggaan. Dit jaar is dit dus geen goed idee. Ook op een andere plaats kunnen we geen lekker koel plaatsje vinden dus dan maar weer gauw naar huis. De warmte is mij wel een beetje te veel geweest want ik val om 8 uur tijdens de voeding in slaap en ben niet meer wakker te krijgen. Ook de laatste voeding heb ik niet bewust meegemaakt en af kunnen maken. Mijn papa en mama heb ik hiermee tot wanhoop gedreven. Slaap lekker (?).