maart
Home Next

 

Home
Up

Dag 1  - 21 maart 2002

Vandaag ben ik geboren. Omdat ik er eigenlijk al had moeten zijn heeft de dokter aan mijn mama gisteren iets gegeven waardoor ik sneller zou komen. Eerst heb ik de boel nog even kunnen foppen maar in de middag liet ik toch maar van mij horen. Om 03:45 uur was het zover. De dokter heeft nog even een apparaat gebruikt om mij te helpen; een vacuum pomp noemen ze zoiets. En daar was ik dan. 3550 gram en 52 cm. Mama was doodmoe en papa en oma die erbij waren hadden ook al een beetje slaap. Dus iedereen ging lekker slapen. Wat later op de dag werd mijn bedje weer bij mama gezet en heb ik lekker met haar geknuffeld. Papa en oma kwamen ook weer en iedereen was blij met mij. Ik ben helemaal gezond zegt de dokter alleen moet ik nog wat beter drinken. 10 cc is niet genoeg zeggen ze. OK morgen weer een dag. Iedereen gaat vroeg naar bed toe. 

Dag 2  - 22 maart 2002

Ik lig eerst een beetje met mama te knuffelen en probeer wat moedermelk uit. Ik weet het nog niet of ik dat wel iets vind. Een drukke dag voor Papa en oma. Eerst zijn ze nog een beetje moe van gisteren. Hoe zou dat nou toch komen. Dan nog even snel naar mij komen kijken en daarna door naar het bevolkingsregister. Daar aangekomen zegt de meneer dat ze 's middags terug moeten komen. Dus dan maar eerst mijn geboortekaartjes rondbrengen. In de middag gaat het beter en wordt ik dan eindelijk ingeschreven. Later zijn we weer allemaal gezellig bij elkaar. Ik heb nog niet veel zin om te drinken maar als 's avonds de dokter is geweest drink ik toch wel 40cc bij de zuster. Goed nieuws, maar toch nog maar eventjes in het ziekenhuis blijven. Ik ga nu slapen.

Dag 3  - 23 maart 2002

Vandaag zaterdag. Ik heb goed geslapen en 's nachts weer wat gedronken. Oma en papa komen vroeg om nog wat langs te brengen. Dan komt al heel vroeg de dokter. Die bekijkt mij heel goed en zegt dat ik naar huis mag. Ik weet nog niet waar dat is maar iedereen is blij voor mij. Papa en oma gaan nog weg want ze moeten nog veel doen voor ik thuis kom. In de middag leggen ze mij in een maxi cosi en ga ik mee in een grote blauwe auto. Nu zie ik waar mijn huis is. Het is heel mooi versierd met blauwe en witte ballonnen en heel veel slingers. Carmen de kraamhulp komt al vast kijken en zegt papa en mama hoe ze met mij moeten doen. De eerste nacht is vreemd. Van Carmen hebben papa en mama verschillende gemene trucjes geleerd om mij wakker te krijgen voor het drinken.  Uiteindelijk met enkele tussenposen goed geslapen en de anderen ook. Tot morgen.

Dag 4  - 24 maart 2002

Vanochtend komt de kraamhulp dan echt. Al voor 9:00 uur is ze er. Ze leert mama en papa precies wat ze met mij moeten doen: wassen, schone luier, eten geven en nog heel veel meer. Het is een drukke ochtend geweest en ik ben heel moe. Dat komt natuurlijk ook een beetje doordat ik nog iets te weinig drink.  Tegen het eind van de middag vinden papa, mama en oma het toch beter dat de dokter nog even naar mij gaat kijken. In het ziekenhuis zegt de dokter dat het beter is dat ik een paar nachtjes daar ga blijven. Papa en mama zijn wel een beetje verdrietig maar hebben mij gezegd dat het beter voor mij is en dat alles goed gaat en ik weer goed drink ik weer naar huis mag. Ik ga mijn best doen!

Dag 5  - 25 maart 2002

Vanochtend werd ik wakker in het ziekenhuis. Ze laten daar vocht door een buisje in mijn armpje lopen. Ook krijg ik een eigen zonnehemel. Buiten op de porch was toch lekkerder. Maar de dokter zegt dat het al weer beter met mij gaat. Ik krijg nu nog maar weinig te drinken maar dat wordt heel gauw meer. Mijn papa en mama zijn ook weer wat meer gerust. Ze zijn vandaag wel twee keer langs geweest.

Dag 6  - 26 maart 2002

Omdat het zo goed met mij gaat mag de zonnehemel weer weg. Ik dacht dat je daarvan juist een kleurtje kreeg, maar bij mij is het om mijn  kleurtej weg te krijgen. Papa is vanochtend weer gaan werken, maar tussen de middag komen hij en mama toch langs. dat vind ik wel leuk. Ik krijg steeds meer te drinken en daar maak ik goed gebruik van. Maar ook vergeet ik mijn slaapuurtje niet. Zelfs niet als mama, papa en oma s'avonds langskomen. Ze wachten dan maar even.

Dag 7  - 27 maart 2002

Goed nieuws. De dokter is geweest en het gaat weer veel beter met mij. Ik drink nu heel erg goed en op de rapport dat aan mijn bedje hangt schrijft hij "naar huis". Papa is 's morgens nog gaan werken maar als hij samen met mama tussen de middag komt, zegt de zuster heel vrolijk: "Mirko mag weer naar huis!". Ze kunnen hun oren niet geloven. Ik mag nog niet meteen mee, want papa en mama hadden er nog niet op gerekend en dus de maxi cosi niet meegenomen. later die dag komen ze samen met oma terug en nadat zij met de dokter hebben gesproken gaan we met z'n allen weer in de grote blauwe auto naar huis. De dokter heeft gezegd dat ik om de 3 uur nog voedingen moet hebben dus 8 keer per dag. Dat kan dus leuk worden. Ik ga vanavond eens even mijn ouders uit de slaap houden. hihihi.

Dag 8  - 28 maart 2002

Goeie morgen. Ik heb goed geslapen. Zelfs tijdens de voedingen. Maar mijn papa en mama iets minder. Uiteindelijk heb ik wel goed gedronken.  Een beetje slaperig gaat papa vanochtend vroeg naar zijn werk. Mama en ik kruipen nog lekker even terug. Carmen komt toch pas om half elf. Dat beloofd weer een druk programma en dan wil ik goed uitgerust zijn. Lekker weer in bad, schone kleertjes, eten...wat een leventje. Zo heb ik het prima naar mijn zin. Vanmiddag is papa weer vrij en doet hij samen met oma nog wat boodschappen en gaat foto's ophalen. Papa gaat die ook wel weer op mijn homepage zetten maar dat kost even tijd zegt hij. Dus nog even geduld. Ik heb de foto's al gezien en er zijn hele leuke bij.  Carmen belt nog terug dat ik vanacht één voeding minder mag nemen, dus kunnen papa en mama ook een beetje slapen. Dat hebben ze ook wel verdiend hoor. Morgen wordt weer een drukke dag.

Dag 9  - 29 maart 2002

Vanochtend vroeg op want Carmen komt al om half acht.  Daarom heb ik de hele nacht maar doorgeslapen. Een extra voeding rond drie uur vind ik echt niet nodig. En papa en mama kunnen nu ook wat langer slapen. Toch nog wel heel vermoeiend voor ze, maar dat moet gaan wennen. Mijn leventje is goed ik drink en slaap. Meer heb ik op dit moment niet nodig. Papa is vandaag vrij want het is goede vrijdag. Ik weet niet of deze vrijdag zo goed is. Het is pas de tweede die ik meemaak. Iedereen is thuis lekker aan het bijkomen.

Dag 10  - 30 maart 2002

Vandaag zaterdag, een beetje hetzelfde ritueel als gisteren. Wel gaan we eventjes weg met de grote blauwe auto. We gaan naar de winkel waar papa en mama veel van mijn spulletjes gekocht hebben en eventjes wat drinken op een terrasje. Een aantal bekenden van papa en mama komen we daar tegen en kunnen mij voor de eerste keer bewonderen. Mij doet het weinig al die mensen dus ik heb lekker geslapen.  's avonds zal papa mij eten geven. iedereen gaat al vast naar bed en papa en ik zitten nog op een stoel in mijn kamer. In één keer zei de stoel krak en was de poot eraf. Gelukkig vielen we niet dus eigenlijk was er niet echt iets aan de hand.

Dag 11  - 31 maart 2002

1e paasdag. Door mijn komst hebben papa en mama maar heel weinig aan paasversiering in het huis gedaan. Dat kon ook trouwens niet omdat mijn versiering  in de weg hangt. Wel hebben zij heerlijk op de porch ontbeten.  Ook de meeste lekkernijen zoals paasbrood is hier goed te krijgen.